A currar!!: Tecno 2n: Sessió 22/04/2020: Nou tema: El dibuix a la tecnologia.

miércoles, 22 de abril de 2020

Tecno 2n: Sessió 22/04/2020: Nou tema: El dibuix a la tecnologia.


3.1 El dibuix i la tecnologia:

Ja hem vist que un dels documents imprescindibles en la tecnologia és el projecte tècnic. Una part important del mateix és poder visualitzar la sol.lució adoptada, i de la que s'està fent el projecte. Inclossos els plànols importants.

"Una imatge val més que mil paraules", és un gran refrany, i en este cas s'aplica de manera extraordinària.

Anem a repassar primer les formes informals de dibuix `per a acabar en la part més llarga i important del tema que és el dibuix tècnic.

3.2 El bocet

Definiem un bocet, com "dibuix a mà alçada d'un objecte". Ampliant la definició, el bocet dona una idea general del que es vol fer, però sense entra-hi en detalls, ni mides. Per a fer-lo no necessitem cap ferramenta especial de dibuix.

Un exemple seria:



EXERCICI 1: Realitza un bocet d'un cotxe, una nòria, o del coronavirus, el que millor et parega. (i enviame'l a ablasco@santisimo.es)

3.3 Croquis

Per la seua part, el croquis era "un dibuix esquemàtic d'un objecte o situació".

Un exemple molt clar és quan hi ha un accident de tràfic, en el parte (informe) que es fa de l'accident els participants en l'accident fan un dibuix poc detallat, però on es posen totes les parts importants per a explicar l'accident: semàfors, cotxes, senyals de tràfic, pintura de la calzada, edificis dels voltants,...

Ací tenim un exemple:



Altre tipus de croquis és aquell que no fa referència a una situació, sino a un objecte. En eixe cas, el croquis és més detallat. L'objecte duu medides exactes i inclús pot haber-se fet amb ferramentes de dibuix més enllà d'un llapis o carbonet. Sol guardar inclús les proporcions enca que no té per què conservar l'escala.

Un exemple seria:







EXERCICI 2: Realitza un croquis, bé siga tipus mapa, d'una situació, o tipus objecte, amb totes les medides i fent ús d'instruments de dibuix(regla, compás, etc),  (i enviame'l a ablasco@santisimo.es)


FONT UTILITZADA: https://bruschenko-t2.blogspot.com/2012/03/boceto-y-croquis.html




























No hay comentarios:

Publicar un comentario